reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marmeláda z malin a rybízu

Jednoduchá a rychlá marmeláda, kterou hravě zvládnou i začínající kuchařinky.


  • 4,6

    44×

    4,6 44
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Abychom předešli čištění natrhaného ovoce, den předem si maliny i rybíz postříkáme vodou (hadicí), tím je zbavíme nečistot. Druhý den ráno si ovoce natrháme. Maliny můžeme trhat již bez "korunek" a rybíz (červený, bílý) potom jen obereme ze stopek.

Maliny i rybíz rozmixujeme a vlijeme do dostatečně velkého hrnce. Vsypeme cukr 2:1 a důkladně promícháme. Za občasného míchání přivedeme směs k varu a vaříme za stálého míchání 7 - 10 minut.

Necháme 2 minuty odstát a odebereme případnou pěnu. Kdo nemá rád malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasíruje. Poté ihned plníme marmeládu do umytých nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Na pracovní desce je zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout".

Pak už stačí jen skleničky s marmeládou z malin a rybízu označit a uložit v chladu a temnu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Celkový počet komentářů: 3
    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Vážená paní kuchařko,
      pokud rybíz a malny operete den předem,tak už jsou zkažené.Hlavně maliny nic nevydrží. A za druhé,nejdříve se pasíruje a pak vaří.Ráda bych vás viděla,jak pasírujete stuhlou hmotu.

      15.06.2015 12:10:16

    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Pokud vím,tak se pasírovalo nejdříve a pak se vařilo.Nevím,jak budu pasírovat,když už tam je želírovací cukr.Připadá mi to divočina

      03.06.2014 16:24:13

      • slavona
        slavona

        Re: Marmeláda z malin a rybízu

        Oni mysleli ten rybíz a maliny postříkat vodou ještě na keřích. Ne natrhané...

        16.07.2015 10:21:01



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.