reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Marmeláda z malin a rybízu

Jednoduchá a rychlá marmeláda, kterou hravě zvládnou i začínající kuchařinky.


  • 4,6

    44×

    4,6 44
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 817 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

30. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 852 hodnocení

Mřížkový jablečný koláč s ořechy krok za krokem

30. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

30. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

29. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Drobné i větší triky, díky kterým ušetříte v kuchyni nejen při vaření

29. 9. 2020

Postup přípravy

Abychom předešli čištění natrhaného ovoce, den předem si maliny i rybíz postříkáme vodou (hadicí), tím je zbavíme nečistot. Druhý den ráno si ovoce natrháme. Maliny můžeme trhat již bez "korunek" a rybíz (červený, bílý) potom jen obereme ze stopek.

Maliny i rybíz rozmixujeme a vlijeme do dostatečně velkého hrnce. Vsypeme cukr 2:1 a důkladně promícháme. Za občasného míchání přivedeme směs k varu a vaříme za stálého míchání 7 - 10 minut.

Necháme 2 minuty odstát a odebereme případnou pěnu. Kdo nemá rád malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasíruje. Poté ihned plníme marmeládu do umytých nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Na pracovní desce je zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout".

Pak už stačí jen skleničky s marmeládou z malin a rybízu označit a uložit v chladu a temnu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Celkový počet komentářů: 4
    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Vážená paní kuchařko,
      pokud rybíz a malny operete den předem,tak už jsou zkažené.Hlavně maliny nic nevydrží. A za druhé,nejdříve se pasíruje a pak vaří.Ráda bych vás viděla,jak pasírujete stuhlou hmotu.

      15.06.2015 12:10:16

      • Totosan
        Totosan

        Re: Marmeláda z malin a rybízu

        Vážená paní Hača (tečka) 5!
        Vám zase uniklo, že paní " kuchařka " mluvila o oplachování ještě nečesaného ovoce, tj. ostříkání plodů na keřích vodou z hadice. Poté se druhý den ovoce otrhá.

        26.08.2019 08:20:59

    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Pokud vím,tak se pasírovalo nejdříve a pak se vařilo.Nevím,jak budu pasírovat,když už tam je želírovací cukr.Připadá mi to divočina

      03.06.2014 16:24:13



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.