reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marmeláda z malin a rybízu

Jednoduchá a rychlá marmeláda, kterou hravě zvládnou i začínající kuchařinky.


  • 4,6

    44×

    4,6 44
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Abychom předešli čištění natrhaného ovoce, den předem si maliny i rybíz postříkáme vodou (hadicí), tím je zbavíme nečistot. Druhý den ráno si ovoce natrháme. Maliny můžeme trhat již bez "korunek" a rybíz (červený, bílý) potom jen obereme ze stopek.

Maliny i rybíz rozmixujeme a vlijeme do dostatečně velkého hrnce. Vsypeme cukr 2:1 a důkladně promícháme. Za občasného míchání přivedeme směs k varu a vaříme za stálého míchání 7 - 10 minut.

Necháme 2 minuty odstát a odebereme případnou pěnu. Kdo nemá rád malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasíruje. Poté ihned plníme marmeládu do umytých nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Na pracovní desce je zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout".

Pak už stačí jen skleničky s marmeládou z malin a rybízu označit a uložit v chladu a temnu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Celkový počet komentářů: 4
    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Vážená paní kuchařko,
      pokud rybíz a malny operete den předem,tak už jsou zkažené.Hlavně maliny nic nevydrží. A za druhé,nejdříve se pasíruje a pak vaří.Ráda bych vás viděla,jak pasírujete stuhlou hmotu.

      15.06.2015 12:10:16

      • Totosan
        Totosan

        Re: Marmeláda z malin a rybízu

        Vážená paní Hača (tečka) 5!
        Vám zase uniklo, že paní " kuchařka " mluvila o oplachování ještě nečesaného ovoce, tj. ostříkání plodů na keřích vodou z hadice. Poté se druhý den ovoce otrhá.

        26.08.2019 08:20:59

    • hanca (tecka) 5
      hanca (tecka) 5

      Marmeláda z malin a rybízu

      Pokud vím,tak se pasírovalo nejdříve a pak se vařilo.Nevím,jak budu pasírovat,když už tam je želírovací cukr.Připadá mi to divočina

      03.06.2014 16:24:13



    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Marmeláda z malin a rybízu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.