reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marmeláda z čerstvých brusinek

Domácí marmeláda z čerstvých brusinek je výborná k lívancům, vdolkům, na celozrnné pečivo, ale hodí se i ke svíčkové omáčce. Recept je jednoduchý.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 30 min

Postup přípravy

Čerstvé bobule brusinek propláchneme studenou vodou.

V kastrolu promícháme vodu s cukrem a přivedeme k varu. Do vroucího cukerného roztoku přidáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme kůru a hřebíček. Marmeládu z čerstvých brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme.

Marmeládu z čerstvých brusinek s kousky bobulek podáváme jako přílohu k sladkým moučníkům, masu a omáčkám.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marmeláda z čerstvých brusinek

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.