reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Plát vepřového bůčku očistíme a kůži hustě propícháme jehlou. Ve velké plastové nádobě promícháme sůl s cukrem, drceným kmínem, pepřem a tymiánem. Maso vložíme do nádoby kůží dolů, krabici uzavřeme, několikrát protřeseme a necháme v chladu do druhého dne marinovat. Na potírání si připravíme směs z oleje, vína a brusinek. Vše za stálého míchání přohřejeme aby se směs spojila.

Odleželé maso omyjeme, důkladně osušíme, vložíme do pekáčku kůží dolů a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Marinovaný bůček pečeme zvolna při 120 °C asi 2,5 hodiny. Po hodině a půl pečení maso obrátíme, podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Pak bůček odkryjeme, vypečené sádlo odstraníme, kůži opět hustě propícháme a přilijeme trochu vývaru. Teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme za občasného potírání ochuceným olejem asi 15 - 20 minut do zlatohněda.

Marinovaný vepřový bůček pečený pomalou metodou se zlatavou kůrkou nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nepo lepenicí a nakládanou zeleninou. Marinovaný vepřový bůček je dobrý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaný vepřový bůček

    Celkový počet komentářů: 1

    • marykov
      marykov

      marykov@seznam.cz

      Nemá to chybu...

      06.05.2015 19:22:37


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaný vepřový bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.