reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Plát vepřového bůčku očistíme a kůži hustě propícháme jehlou. Ve velké plastové nádobě promícháme sůl s cukrem, drceným kmínem, pepřem a tymiánem. Maso vložíme do nádoby kůží dolů, krabici uzavřeme, několikrát protřeseme a necháme v chladu do druhého dne marinovat. Na potírání si připravíme směs z oleje, vína a brusinek. Vše za stálého míchání přohřejeme aby se směs spojila.

Odleželé maso omyjeme, důkladně osušíme, vložíme do pekáčku kůží dolů a zakryjeme poklicí nebo alobalem. Marinovaný bůček pečeme zvolna při 120 °C asi 2,5 hodiny. Po hodině a půl pečení maso obrátíme, podle potřeby podlijeme malým množstvím vývaru, opět zakryjeme a pečeme další hodinu. Pak bůček odkryjeme, vypečené sádlo odstraníme, kůži opět hustě propícháme a přilijeme trochu vývaru. Teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme za občasného potírání ochuceným olejem asi 15 - 20 minut do zlatohněda.

Marinovaný vepřový bůček pečený pomalou metodou se zlatavou kůrkou nakrájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory nepo lepenicí a nakládanou zeleninou. Marinovaný vepřový bůček je dobrý i studený.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaný vepřový bůček

    Celkový počet komentářů: 1

    • marykov
      marykov

      marykov@seznam.cz

      Nemá to chybu...

      06.05.2015 19:22:37


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaný vepřový bůček

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.