reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Marinovaný platýz s kaparovou omáčkou

Recept na lehký pokrm z platýze marinovaného v bylinkách, kterého připravujeme na pánvi. Nejlépe chutná s teplou kaparovo-smetanovou omáčkou.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

omáčka

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí pečené čaje

24. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Už se to blíží! Co uvařit na svatého Martina?

24. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

24. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Koření rozdrtíme, ochutíme citronovou kůrou, zalijeme olejem a podle chuti opepříme. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran hojně potřeme marinádou. Takto připravenou rybu necháme v chladu odležet asi 30 minut. Kapary propláchneme vodou, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme. Smetanu promícháme s vývarem a 1 plnou lžičkou rýžové mouky.

Na oleji s máslem opečeme marinované filety z obou stran dorůžova. Rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme okapané a pokrájené kapary, nezapomeneme lžičku pesta. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu, pak přilijeme smetanovou zálivku a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku dochutíme podle potřeby solí, pepřem a umeoctem.

Opečeného marinovaného platýze rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme teplou kaparovou omáčkou a podáváme s bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaný platýz s kaparovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.