reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaný pečený losos

Jednoduchý recept na vynikajícího lososa, kterého připravíme na pánvi. Výbornou chuť mu dodává marináda.


  • 4,6

    74×

    4,5 74
  • 30 min

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na ozdobu

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na linecké těsto krok za krokem

15. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

10+1 otázek: Tuky jsou pro tělo nepostradatelné, kterým se však raději vyhýbat?

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 555 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a zbavíme kůže. Nakrájíme na stejnoměrné porce. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.

Dáme se do přípravy marinády. V míse smícháme olej, sójovou omáčku, polévkové tekuté koření, bílé víno a utřený čenek.
Porce lososa vložíme do marinády, zakryjeme folií a necháme v lednici odležet 12 - 24 hodin.

Potom lososa vyjmeme z marinády a necháme chvíli okapat. Na rozpáleném oleji porce ryby opečeme dorůžova.

Marinovaného pečeného lososa podáváme s citronem a zdobíme petrželkou. Jako přílohu volíme brambory a čerstvou zeleninu. Marinovaný losos chutná výborně i připravovaný na grilu.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaný pečený losos

    Celkový počet komentářů: 9
    • zdejko
      zdejko

      najlepsi losos akeho som kedy jedla!

      25.03.2013 17:03:16

    • midrlks
      midrlks

      velke MŇÁÁÁM ! :)

      06.10.2012 14:59:27

    • Jana
      Jana

      Polevkove koreni, sojova omacka, cesnek, olej na smazeni? No fuj :)

      06.10.2012 11:32:46


      • Olga
        Olga

        Jo, souhlasím.
        V tomhle receptu je jedno, jestli se marinuje losos, sojové maso nebo guma. Bude to vždycky chutnat po polévkovém koření a sojové omáčce, a to je přeci dobrota, zvlátě v "české kuchyni"!

        28.06.2014 17:24:14

    • Endy
      Endy

      losos chutná výtečně

      11.06.2012 21:04:01

    • Kroja
      Kroja

      Losos dle tohoto receptu je vynikající, nechala jsem odležet 2dny a chuťově paráda.

      24.10.2011 13:25:11

    • mkolomaznikova
      mkolomaznikova

      Lososa máme rádi a s tímto receptem chutná opravdu skvěle.

      24.07.2011 16:33:16

    • JarkaP
      JarkaP

      dnes ho naložím - už se na něj těším - díky za receptík a přeji krásný den plný sluníčka :-) - k o n e č n ě

      18.03.2010 11:56:07

    • ÚČA
      ÚČA

      dietní losos

      Mraženého neb chlazený losos, cca 100 g sezamových semínek, sůl dle potřeby a zvyklosti. Lososa nestahujeme, ale nakrájíme na podkovy, které mírně osolíme a celé obalíme v sezamových semenech. Takto připravené podkovy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem nebo aspoň při nejvyšším výkonu plně rozehřáté trouby cca 25-30 minut(dle velikosti porcí.) Podáváme třeba s vařenými brambory neb se jakýmkliv zeleninovým či těstovivovým salátem.

      10.01.2009 02:00:41


    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaný pečený losos

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.