Marinovaný hovězí steak

30 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 36864x
Hovězí steak v česnekové marinádě se slaninovou omeletou, kečupem a bylinkovým máslem.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Maso očistíme, opepříme a naložíme do marinády (alespoň na 3 hodiny). Marináda: Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme s olejem a worcestrem.

Bylinkové máslo: Lístky rozmarýnu jemně nasekáme. Změklé máslo utřeme se solí a vmícháme bylinky. Sáčkem na zdobení utvoříme malé pusinky, které necháme v lednici ztuhnout.

Steaky vyjmeme z marinády a na malém množství oleje opékáme z každé strany 2 - 3 minuty. Potom pánev odstavíme, maso zakryjeme pokličkou a uchováme na teple. Z vajec a nakrájené slaniny připravíme dvě omelety, které podle chuti potřeme kečupem a přeložíme na půlky.

Marinované hovězí steaky obložíme slaninovou omeletou, posypeme strouhaným sýrem, na maso položíme bylinkové máslo a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k marinovanému hovězímu steaku jsou vařené nebo opékané brambory a čerstvá zelenina.

Jarka-P autor receptu:

Marinovaný hovězí steak

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
27 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marinovaný hovězí steak

Přidat příspěvek k receptu Marinovaný hovězí steak
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept