reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaný flank steak na grilu

Vyzkoušejte snadný recept na grilovaný (předem marinovaný) hovězí flank steak. Pokrm vhodný pro zahradní oslavy.


  • 4,1

    23×

    4,1 23
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Hovězí flank steak očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do plastové nádoby. Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky, cukru a prolisovaného česneku umícháme marinádu, kterou nalijeme na maso. Maso necháme v chladu asi 2 - 3 hodiny odležet.

Gril dobře rozpálíme, rošt potřeme tukem a maso opékáme z každé strany přibližně 5 - 6 minut. Během pečení maso potíráme marinádou a pečeme do zlatohněda. Opečený flank steak zabalíme do alobalu a necháme na okraji grilu asi 10 minut odpočinout.

Hotový grilovaný flank steak nakrájíme pod úhlem 45° přes vlákno a podáváme s pečivem a zeleninou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaný flank steak na grilu

    Celkový počet komentářů: 2

    • Jarka.P.
      Jarka.P.

      Díky za upozornění .! Takže, pokud uvidíte v chladícím boxu hovězí maso s označením "Hovězí flank steak " tak ho pro tento recept zakupte. žádný jiný pupek nekupujte protože může být od řezníka určen jen na polévku. Prostě není pupek, jako pupek . :-))

      10.05.2015 19:30:37

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Marinovaný flank steak na grilu

      protože sem chodí plno kuchařských začátečníků bylo by dobře připojit i český název suroviny,takže flank steak je část hovězího pupku

      09.05.2015 12:16:36


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaný flank steak na grilu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.