reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinované žraločí steaky

Recept na žraločí řízky předem marinované v ochuceném podmáslí a pak obalené v trošku pozměněném trojobalu.


  • 4,2

    256×

    4,2 256
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Den předem rozmrazíme žraločí steaky a vyřízneme kost. Kůži ponecháme.

Do misky nalijeme podmáslí, přidáme sušený česnek a prolisovaný stroužek česneku, osolíme a promícháme. Do této marinády ponoříme rybí maso a necháme v chladničce přes noc marinovat. Druhý den necháme žraloka okapat.

Do hladké mouky vmícháme lžičku mleté papriky. Vejce rozšleháme s lžičkou plnotučné hořčice a špetkou soli. Do kukuřičné strouhanky nastrouháme trochu citronové kůry z omytého a osušeného bio citronu. Mám v mrazničce vždy 1 - 2 bio citrony, které podle potřeby strouhám. V tomto případě se nemusím bát zajet do "bílého", protože zmražený citron není hořký.

Okapané žraločí steaky obalíme v trojobalu a z obou stran usmažíme v rozpáleném oleji.

Žraločí steaky podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem.

Žraločí řízky mají skvělou chuť, maso není cítit rybinou a kůže je po usmažení křupavá. Sama bych ho asi nikdy nekoupila, připadá mi trochu barbarské jíst tak krásnou rybu, ale dostali jsma žraločí steaky jako dárek a řízky jsou opravdu skvělé.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinované žraločí steaky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.