reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinované vepřové plecko

Vepřové maso, které po marinování získá voňavou příchuť.


  • 4,2

    28×

    4,1 28

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Začneme přípravou marinády. Promícháme trochu soli, grilovacího koření, koření na rožnění, mleté sladké papriky a čerstvě nadrceného pepře čtyř barev, případně použijeme celé kuličky. Promícháme s olivovým olejem. Dáváme pozor, abychom marinádu a později maso nepřesolili.

Vepřové plátky (plecko, kýta apod.) očistíme a naklepeme na tenké plátky. Naložíme do připravené marinády a necháme přes noc odležet, ale lépe až 24 hodin.

Cibuli a pórek očistíme, nakrájíme na jemné plátky nebo kostičky.

Marinované vepřové plecko prudce osmahneme z obou stran i s veškerou marinádou a nakrájenou zeleninou, zalijeme trochou vody. Přidáme pravou francouzskou hořčici, kečup a zakápneme sójovou omáčkou. Podusíme doměkka.

Marinované vepřové plecko podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo hranolky. Někomu může vepřové chutnat i s rýží, potom ale vydusíme více šťávy. Takto připravené masíčko lze povečeřet také jen s chlebem a čerstvými kousky zeleniny. Doplníme o tatarskou omáčku, kečup nebo oblíbený dresink.

Množství všech ingrediencí volíme podle vlastní chuti. Přidáme více toho koření, které máme rádi.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinované vepřové plecko

    Celkový počet komentářů: 3
    • mirek
      mirek

      super až překvapivé

      24.01.2012 20:19:51

    • Ladík
      Ladík

      fakt výborný oběd,akorád jsem použila jiné koření,to co bylo doma,a nechala jsem to jen hodinku odležet protože jsem to chtěla dnes hned dělat..a ještě jsem si tam přidala na proužky papriku..a bylo to vážně výborný =)

      27.02.2011 13:51:45

      • Michy
        Michy

        Jsem moc ráda, že chutnalo!!!! :)

        28.02.2011 10:48:00



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Marinované vepřové plecko

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.