Vepřové maso v medové marinádě, k tomu dušená mrkev a brambory. Výborný oběd!
2 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
1 lžička | kmín |
1 lžíce | med |
1 lžička | mletý pepř |
1 lžíce | sójová omáčka |
1 lžička | paprika mletá |
1 ks | cibule |
1 kostka | hovězí bujón |
1 lžíce | worcester |
200 g | vepřové maso |
2 ks | mrkev (větší) |
5 ks | brambory |
1 lžíce | pikantní sójová omáčka |
Připravíme si marinádu. Na pánev dáme rozehřát rostlinný olej, přidáme med, prolisovaný česnek, sůl, pepř, worcester, pikantní i klasickou sojovou omáčku a mletou sladkou papriku. Necháme minutu povařit a přelijeme si ji do misky, kam ihned přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Necháme odležet alespoň hodinu a půl. Oloupeme brambory a dáme je s kmínem vařit. Scedíme je. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, dáme podusit s vodou na pánev (nepřidáváme olej). Dále si oloupeme a nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibuli, ještě zalijeme vodou a přidáme natur hovězí bujon, osolíme a lehce opepříme drceným pepřem. Dusíme doměkka. Rozpálíme si pánev a zlehka smažíme marinované kousky masa (asi 10 minut). Marinované vepřové maso podáváme s podušenou mrkví a uvařeným bramborem.
Mrkev na sladko: Upečte si rychlé mrkvové muffiny s medem a ořechy
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Gaudencia
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena