reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinované vepřové maso s dušenou mrkví

Vepřové maso v medové marinádě, k tomu dušená mrkev a brambory. Výborný oběd!


  • 4,4

    27×

    4,4 27
  • 2 hod

  • 19×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Na pánev dáme rozehřát rostlinný olej, přidáme med, prolisovaný česnek, sůl, pepř, worcester, pikantní i klasickou sojovou omáčku a mletou sladkou papriku. Necháme minutu povařit a přelijeme si ji do misky, kam ihned přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Necháme odležet alespoň hodinu a půl.

Oloupeme brambory a dáme je s kmínem vařit. Scedíme je.

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, dáme podusit s vodou na pánev (nepřidáváme olej). Dále si oloupeme a nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibuli, ještě zalijeme vodou a přidáme natur hovězí bujon, osolíme a lehce opepříme drceným pepřem. Dusíme doměkka.

Rozpálíme si pánev a zlehka smažíme marinované kousky masa (asi 10 minut).

Marinované vepřové maso podáváme s podušenou mrkví a uvařeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinované vepřové maso s dušenou mrkví

    Celkový počet komentářů: 6
    • Šárka
      Šárka

      Tak tento recept jsem musela udělat jen napůl. Jen maso, protože ta mrkev, jak je tu popsané, to mi přijde, jak pro dietáře. Takže maso jsem udělalo, ač to vypadalo tou sojovkou černý, jak bota, jak spálené :-D Nakonec to bylo moc dobré. Mrkev dělám, tak,že osmahnu na másle kolečka mrkve, zaliji vývarem (vodou) povařím, udělám jíšku z másla a mouky. Přidám pak k mrkvi. Dochucuji solí,pepřem, muškátovým oříškem, cukrem a citr. šťávou. A když máme chuť, jako teď, tak přidám hrášek, dobrota.

      04.03.2020 15:00:14

    • GraafDark
      GraafDark

      Proti receptu jsem udělal jedinou změnu - místo strouhané mrkve jsem ve vývaru s cibulkou uvařil baby karotku vcelku.

      18.07.2015 14:00:13

    • guny11
      guny11

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      01.02.2014 13:11:24


    • churov
      churov

      za pul hodky

      za pul hodiny jdu tento recept vařit.Tak doufám,že rodině bude chutnat.

      25.11.2013 21:15:45

    • iannis
      iannis

      Jednoduchý a přitom úúúžasný recept. Ještě jsem přidal lžičku hořčice, s tím medem paráda. Skvělé jídlo!

      08.04.2013 19:30:01

    • marrpa
      marrpa

      Velký dík!

      Moc děkuju za tento recep! Místo bujonu jsem použila vepřový vývar amísto pálivé sójy chilly koření. Ale to maso je vážně strašně dobrý!!!!

      07.04.2012 14:16:13


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Marinované vepřové maso s dušenou mrkví

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.