reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinované hovězí na víně

Hovězí maso marinované ve víně a s vínem i dušené.


  • 4,8

    4,8 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 709 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 659 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přilijeme bílé víno i ocet a přidáme koření (bobkový list, rozmarýn, pepř a jalovec). Uvedeme do varu, krátce provaříme a necháme vychladnout.

Maso vložíme do studené marinády a necháme ho 24 hodin marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme. Potom maso vyndáme, osušíme a prosolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji maso dobře opečeme, přilijeme marinádu a uvedeme do varu. Pod poklicí dusíme asi 80 minut na středním plameni. Chleba rozdrobíme, přidáme k masu a promícháme. Spolu ještě 15 minut dusíme.

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Kedlubny i cibulky vhodíme do vroucí osolené sladké vody a necháme je 12 minut provařit. Poté je vyndáme, necháme okapat a promícháme s rozpuštěným máslem.

Měkké maso vyndáme. Výpek rozmixujeme na pyré (koření můžeme vyndat), dolijeme do obsahu 500ml vodou, provaříme a ochutíme solí a pepřem.

Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na servírovací mísu. Maso obložíme zeleninou, přelijeme trochou omáčky a ozdobíme petrželkou a snítkou čerstvého rozmarýnu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť.

Marinované hovězí na víně nejlépe doplní těstoviny.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinované hovězí na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.