reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinované hovězí maso

Vynikající netradiční pokrm z marinovaného zadního hovězího. Díky přípravě na malém množství tuku si zelenina zachovává živiny a maso zůstane šťavnaté.


  • 2,9

    203×

    2,9 203

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Boby namočíme asi na 5 - 10 minut do vody. Kaštany slijeme a nakrájíme na plátky. Kukuřičky rozpůlíme a jarní cibulky nakrájíme šikmo

Maso zbavíme ostrým nožem veškerého tuku, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Z namočených bobů slijeme vodu a boby rozmačkáme vidličkou. Přidáme ostatní suroviny na přípravu marinády a důkladně rozmícháme. Marinádou přelijeme maso a zamícháme. Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky. Maso necháme marinovat až 6 hodiny.

V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejeme arašídový olej. Z masa slijeme marinádu a uchováme ji pro další použití. Maso opékáme ve woku za stálého míchání na středně silném ohni 3 minuty, potom je přeneseme na talíř. Do woku dáme brokolici a kukuřičky. Vmícháme vodu. Wok přikryjeme poklčkou a zeleninu dusíme 5 minut doměkka.

Do woku přidáme jarní cibulky, vodní kaštany a opékáme je za stálého míchání 2 minuty, potom přidáme marinované hovězí maso a odloženou marinádu. Za občasného míchání vše prohřejeme.

Hotové marinované hovězí maso rozdělíme na talíře a podáváme. Recept je na 4 porce.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy, edice 100 nejlepších receptů

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinované hovězí maso

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.