reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaná vepřová žebírka pečená

Večeře, na které si pochutnáte.


  • 4,6

    34×

    4,6 34

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Vepřová žebírka (doporučuji předuzená) omyjeme, vysušíme, osolíme a vložíme do mísy na marinování. Připravíme si marinádu. Použil jsem jako základ rajský protlak, přidal dvě polévkové lžíce oleje, česnek podle chuti a dvě kávové lžičky medu. Pořádně promíchal a přiostřil harissou. Lze použít i tabasko, či chilli směs se solí.

Marinádou potřeme z obou stran vepřová žebírka, pokryjeme na hrubá kolečka pokrájenou cibulí a necháme asi dvě hodiny v lednici marinovat. Poté žebírka vyjmeme, vložíme do vhodné nádoby na pečení a necháme 30 minut při pokojové teplotě odpočinout. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C. Je třeba se řídit vlastní praxí, moje trouba peče hůře, musím tedy nastavit vyšší stupeň.

Asi za 20 minut (za 10 minut doporučuji obrátit) zvýšíme teplotu, případně přepneme troubu na horní gril a pečeme do utvoření krusty. Pak troubu vypneme a marinovaná žebírka necháme 5 minut dojít.

Marinovaná vepřová žebírka podáváme s čerstvým pečivem a pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaná vepřová žebírka pečená

    Celkový počet komentářů: 1

    • Simona
      Simona

      Tak tento recept jsem náhodou objevia a vyzkoušela o víkendu - měli jsme rodinnou oslavu. Žebra jsem v pátek ráno naložila a o půl noci pak dala do trouby, pekly se pozvolně do soboty, pak jsem jen dodělala křupavou kůrčičku, byly fantastické, všichni mlaskali a dělaly se jim boule za ušima:-) Opravdu skvělé!!!!!!!

      07.12.2015 08:30:51


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaná vepřová žebírka pečená

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.