reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Marinovaná vepřová krkovička

Marinovaná vepřová krkovička

Pečená vepřová krkovička, které dodá hlavní chuť výborná marináda.


  • 3,8

    49×

    3,7 49
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cukr vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, cherry a necháme na mírném ohni rozpustit. Pak vmícháme česnek a zázvor a zvolna povaříme asi 10 minut. K cukrovému základu přidáme sójovou omáčku, hořčici a kečup. Směs za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.

Silnější plátky masa očistíme, zlehka naklepeme, vložíme do marinády a necháme několik hodin rozležet. Marinovanou vepřovou krkovičku rozložíme do pekáčku přelijeme asi čtvrtinou marinády a pečeme při 180 °C přibližně hodinu.

Upečenou marinovanou krkovičku rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme podle vlastní chuti s rýží, těstovinami nebo opečeným bramborem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaná vepřová krkovička

    Celkový počet komentářů: 3
    • Daniela
      Daniela

      Komentář k receptu Marinovaná vepřová krkovička

      Dnes jsem tento recept vyzkoušela a mohu říct, že lepší úpravu krkovičky jsem ještě nedělala. Všem moc chutnala a i já jsem byla nadmíru spokojená! Maso bylo krásně měkké, zapekla jsem ho ne jen ve čtvrtině, ale v celé marinádě.
      Děkuji za recept!

      20.12.2015 22:36:49

    • Inka
      Inka

      taky dobré...

      24.01.2012 12:01:43

    • jozova
      jozova

      Marinovaná vepřová krkovička

      bylo to opravdu dobré

      09.05.2011 19:09:15



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaná vepřová krkovička

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.