Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupaný česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cukr vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, cherry a necháme na mírném ohni rozpustit. Pak vmícháme česnek a zázvor a zvolna povaříme asi 10 minut. K cukrovému základu přidáme sójovou omáčku, hořčici a kečup. Směs za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout.
Silnější plátky masa očistíme, zlehka naklepeme, vložíme do marinády a necháme několik hodin rozležet. Marinovanou vepřovou krkovičku rozložíme do pekáčku přelijeme asi čtvrtinou marinády a pečeme při 180 °C přibližně hodinu.
Upečenou marinovanou krkovičku rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme podle vlastní chuti s rýží, těstovinami nebo opečeným bramborem.