reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaná pečená paprika

Recept na papriku, která se hodí jako příloha k pečenému masu, ale může být i součástí salátů.


  • 0

    0 0
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

1203 kJ / 287,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Nahřejeme troubu na 180°C. Papriky omyjeme, naskládáme do pekáčku a pečeme na sucho 15 minut. Pak přepneme na gril a při maximální teplotě grilujeme cca 10 minut po obou stranách, dokud se neobjeví puchýřky. Když se objeví první černé flíčky, je čas papriku vyndat. Podle potřeby můžeme dobu grilování upravit.

Pekáček vyjmeme z trouby, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout. Z ještě vlahých paprik sloupneme uvolněnou vrchní vrstvu, odkrojíme vršek se stopkou a papriku podélným řezem otevřeme tak, aby tvořila jeden plát. Lžící odebereme jadérka a ořízneme nerovnosti.

Papriky rozložíme na rovnou plochu, lehce je osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Necháme minutku vsáknout. Na každou papriku kápneme lžíci jablečného octa. Ocet a koření do paprik jemně vmasírujeme lžící a necháme marinovat 10 minut. Papriky můžeme stočit do skleničky a skladovat v lednici.

Marionované pečené papriky jsou výborné nakrájené do salátu typu Caesar apod., skvěle se hodí i jako příloha k masu s brambory (třeba místo okurek). 

Ilustrační foto: Pixabay.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaná pečená paprika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.