reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaná krkovička na zeleninovém lůžku

Výborný recept na chutný nedělní oběd, který se dá připravit v jednom pekáči.


  • 2,3

    2,3 9
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Krkovičku omyjeme, osušíme a pokrájíme na řízky, které naklepeme a okraje po obvodu několikrát nařežeme, aby se během pečení nekroutily. Z obou stran řízky osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potřeme rozetřeným česnekem a dijonskou hořčicí.

Krkovičku necháme volně odpočívat na pultě, nebo ji připravíme už v předvečer a necháme marinovat v chladničce. Čím déle budeme krkovičku marinovat, tím bude maso chutnější a křehčí.

Nové brambory očistíme, pokrájíme na menší kusy a dáme do studené vody. Cherry rajčata omyjeme, česnek a červenou cibuli očistíme a cibuli pokrájíme na měsíčky. Mrkev očistíme a pokrájíme na silnější kolečka. Větvičky čerstvého rozmarýnu omyjeme.

Pekáč vymažeme máslem a kousek másla dáme i do středu. Na dno pekáčku rozložíme scezené brambory, nakrájenou cibuli, cherry rajčata a mrkev, přihodíme 4 celé stroužky česneku, nesolíme a promícháme. Kdo chce, může zeleninu ukládat do pekáče po vrstvách. Na vrch položíme větvičky čerstvého rozmarýnu, přilijeme olej a na zeleninu položíme řízky z marinované krkovičky.

Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 60 minut. Po této době alobal odstraníme, zeleninu promícháme, krkovičku přelijeme vypečenou šťávou a dopékáme ještě asi 20 - 30 minut do pěkné hnědé barvy. V polovině tohoto času řízky z krkovičky obrátíme.

Marinovanou krkovičku servírujeme horkou s přílohou z pečené zeleniny, která se pekla spolu s krkovičkou. Příprava je jednoduchá a pohodlná. Marinovaná krkovička je velmi chutná a šťavnatá, stejně jako zelenina, kterou můžeme podle vlastní chuti obměňovat, tím je tento recept zároveň velmi variabilní.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaná krkovička na zeleninovém lůžku

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.