reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinovaná krkovice s pečenými brambory a bylinkovým máslem

Příprava tohoto pokrmu je sice časově náročnější, ale jeho chuť vám to jistě vynahradí!


  • 4,8

    17×

    4,7 17

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

na ozdobu

na potření

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Připravíme si marinádu na krkovici. Smícháme všechno koření, prolisovaný česnek, nasekanou cibuli, jogurt a olej. Do této směsi vložíme maso a pečlivě ho v ní obalíme ze všech stran. Poté naložené maso odložíme alespoň na jeden den do chladničky.

Také připravíme bylinkové máslo. Máslo pro studenou kuchyni utřeme se šalvějí a tymiánem a uložíme ho do chladničky.

V den přípravy jídla důkladně omyjeme velké brambory a zbavíme je nečistot. Pokrájíme je, přendáme na pečící plech a posypeme je provensálskými bylinkami a solí. Jemně pokapeme olejem a dáme na hodinu péct tak, aby uvnitř brambory byly měkké a jejich povrch byl krásně křupavý.

Po zhruba půl hodině si připravíme marinované maso a smažíme jej na pánvi. K pečícím se bramborům ještě na posledních 15 minut přihodíme na proužky nakrájenou kapii.

Kopeček bylinkového másla položíme na hotovou krkovičku, kterou podáváme s brambory pečenými ve slupce. Marinovanou krkovičku s pečenými brambory a bylinkovým máslem ozdobíme pečenou kapií a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marinovaná krkovice s pečenými brambory a bylinkovým máslem

    Celkový počet komentářů: 1

    • mafca
      mafca

      Nemá být ta krkovice naklepaná ?

      03.09.2009 06:51:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Marinovaná krkovice s pečenými brambory a bylinkovým máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.