reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marinády na maso s bílým vínem

Recept na 3 druhy marinády na různá naložená masa před grilováním.


  • 4,3

    11×

    4,2 11
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2

náplň 3



Postup přípravy

Na první marinádu smícháme bílé víno s palicí prolisovaného česneku, rozmarýnem, 1 lžičkou drceného zeleného pepře, 1 lžící medu a 2 lžičkami soli. Pro pikantnost přidáme 1 lžičku chilli. Plátek masa položíme na nasekanou cibuli a každý další plátek prokládáme cibulí, aby se marináda mohla dostat mezi plátky masa. Pak vše zalijeme marinádou. Naložené ponecháme v chladnu 8 - 12 hodin. Tato marináda je vhodná na hovězí či divočinu.

Na druhou marinádu smícháme bílé víno s 0,5 lžičky cukru, solí, drceným jalovce, drceným novým kořením, bobkovými listy, 2 prolisovanými stroužky česneku, zeleným drceným pepřem, kečupem a worcesterskou omáčkou. S masem zacházíme stejně při marinování s první marinádou. Tato marináda se hodí na ryby a zeleninu.

Nakonec si připravíme poslední marinádu. Víno opět smícháme s ostatními surovinami. Rybu nakládáme zhruba na 1 hodinu bez cibule. Zeleninu tak na 5 hodin .

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Marinády na maso s bílým vínem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.