reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Margot řezy mé babičky

Jednoduchý recept na skvělé řezy mé babičky, zvládne je úplně každý.


  • 4,7

    24×

    4,6 24
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme si čokoládovou tyčinku Margot na jemno.

Celá vejce a moučkový cukr dáme do mísy a ušleháme do pěny. Poté pomalu přiléváme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřícím práškem a spolu se smetanou na střídačku přidáváme do vaječné hmoty. Nakonec vmícháme na jemno nastrouhanou čokoládu Margot.

Těsto vlijeme na plech, rozetřeme do stran a vložíme do předehřáté trouby.

Než se nám buchta upeče, připravíme si polevu. Máslo rozpustíme, necháme na plotně zapnuté na minimum. Přidáme kakao, jakmile se rozpustí, můžeme po lžících přidávat moučkový cukr. Nejlépe prosátý moučkový cukr, aby v polevě nebyly hrudky. Nakonec přidáme rum a zašleháme do polevy žloutek. Jelikož je poleva tužší, udržujeme ji teplou. Polevu roztíráme na buchtu hned po vytažení z trouby, později už by se roztírala špatně. Doporučuji Margot řezy nechat odpočinout do druhého dne v chladu, jsou potom mnohem lepší.

Margot řezy mé babičky rozkrájíme a podáváme jako výborný sladký dezert ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Margot řezy mé babičky

    Celkový počet komentářů: 6
    • Lucka
      Lucka

      Dobrý den, v jak velkém plechu řezy upéct? Děkuji.

      06.10.2016 15:15:54

    • Iveta
      Iveta

      Dobrý den, nemůžete tady někdo dát fotku, jak vypadá ta poleva? Jinak buchta je výborná. Jen jsem nechtěla riskovat tu polevu, když ji neznám, tak jsem dala nahoru čokoládu s kokosem.

      25.05.2014 09:53:14

      • Verca1989
        Verca1989

        Fotku bohužel nemám, poleva je hutnější, matná a opravdu se nemusíte bát, poleva dodá řezům ještě lepší chuť, určitě to stojí za vyzkoušení :)

        26.05.2014 09:11:06


    • karlicek2
      karlicek2

      Zatím nejlepší margot řez,akorát jsem neměl kakao do polevy,tak jsem ho nahradil čokoládou na vaření.

      29.09.2013 12:39:29

    • Marťa
      Marťa

      Opravdu skvělý moučník, vynikající záležitost. Čekám jak rychle zmizí :-)

      07.06.2013 07:32:22

    • merinka
      merinka

      Tyto řezy jsou u nás velmi oblíbené. Hospodyňky zkuste upéci, budete pochváleny.

      06.11.2012 14:10:29


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Margot řezy mé babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.