Vejce rozklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Máslo rozpustíme. Margot čokoládu nastrouháme a spolu s máslem vmícháme do základu těsta. Místo čokolády můžeme přidat strouhaný kokos, oříšky nebo hořkou čokoládu. Není ale nutné použít něco z toho, ani Margot čokoládu. Vymícháme hladké těsto.
Připravíme hluboký plech, vymažeme jej a vysypeme buď dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Můžeme ale použít i strouhaný kokos. Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme polevu. Změklé máslo ušleháme nebo smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem, lžící rumu a mléka dohladka.
Po upečení margot buchty tuto hmotu rozetřeme na ještě horkou buchtu. To, že se poleva začne rozpouštět, je v pořádku.
Margot buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.