Máslo necháme změknout, nakrájíme na plátky. Cukr prosejeme, abychom v něm neměli hrudky. Malá vejce rozklepneme a oddělíme bílky.
V misce zpracujeme cukr se sušeným mlékem a máslem, přidáme bílky a mandlové aroma. Intenzivním hnětením vypracujeme tuhé a hladké těsto. Necháme ho v lednici hodinu odležet.
Marcipán vyválíme spíše na hrubší plát a vykrajujeme z něj prasátka nebo jiné tvary. Aby se nám formička nelepila, můžeme ji "namáčet" do cukru.
Prasátka necháme volně sušit 1 - 2 dny, případně je opatrně uložíme do krabičky.
Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se lžičkou tuku a pomocí zdobícího sáčku můžeme jemně naznačit obrysy. Ozdobená marcipánová prasátka necháme zatuhnout a přidáváme na mísu s cukrovím.