reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marcipánová hmota

Recept na marcipán ze sušeného mléka a medu.


  • 4,4

    76×

    4,4 76
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Svatomartinská vína - připijte si mladým vínem z podzimní sklizně

9. 11. 2019

Postup přípravy

Do mísy vsypeme cukr, sušené mléko, přidáme med, vodu a mandlové aroma. Vše velmi dobře smícháme. Pokud to nejde, což se děje často, lze si pomoct tak, že namočíme ruce do vody a zpracujeme těsto rukama. Podle libosti vmícháme potravinářské barvivo.

Marcipánovou hmotu používáme na tvoření marcipánových tvarů nebo ke zdobení v plátech celých moučníků, apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marcipánová hmota

    Celkový počet komentářů: 27
    • hanca
      hanca

      Chtěla bych se zeptat , mě se na dortu marcipán rozpouští , neměl by někdo nějakou radu. Vždy se rozmočí. děkuji

      22.01.2016 21:06:07

      • Vendy
        Vendy

        Re: marcipán

        Řekla bych že jste možnæ měla krém ktery obsahoval vodu, jako je treba se šlehačkou a nebo tvarohem a to marcipánu nedělá dobře. :-( nejlepší je krém s máslem.

        26.04.2017 09:57:38

    • Ivana
      Ivana

      odpal.hmota varná

      Recept mě zaujal svou jednoduchostí,rozhodně vyzkouším a znovu se ozvu.
      Prosím o radu,jak rozehřát ztvrdlý marcipán v mikrovlnce/na kolik stupňů a jak dlouho
      "vlnit".Děkuji.

      29.09.2015 20:08:18


    • Petra
      Petra

      na potahovani dortu

      Dobry den mam dotaz tento marcipan se da pouzit taky na potahovani celeho dortu? nebo spadne nebo popraska. Nebona potahovani je lepsi fondan? dekuji za odpoved. Petra

      14.08.2014 14:50:03

      • Marie
        Marie

        Re: na potahovani dortu

        Dobrý den , samozřejmě se dá dotr potadovat jen musí mít tu správnou pružnost . Pokud by byl tvrdší stačí malunko rozehřát v mikrovlnce, ale opatrně. Dějuji

        24.08.2014 14:07:53

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Marcipánová hmota

      Moc dobré, musela jsem tam dát asi o čtyři lžíce víc vody ale nemůžu ho vynachválit. Přijde mi že chutná ještě líp nežli kupovaný.

      29.07.2014 20:20:31

    • Kveta
      Kveta

      Komentář k receptu Marcipánová hmota

      Teda běžte se vycpat stim vašim receptem na marcipan!!Humus!!Zkusili jsme ho a hnus!!Popraskal!!Vody 3 lžice??? Minimalne..pul sklenky velky!!!Recenze nulové...

      18.05.2014 13:35:08


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Marcipánová hmota

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.