reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Marcipánová hmota

Recept na marcipán ze sušeného mléka a medu.


  • 4,4

    78×

    4,4 78
  • 20 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 821 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 778 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy vsypeme cukr, sušené mléko, přidáme med, vodu a mandlové aroma. Vše velmi dobře smícháme. Pokud to nejde, což se děje často, lze si pomoct tak, že namočíme ruce do vody a zpracujeme těsto rukama. Podle libosti vmícháme potravinářské barvivo.

Marcipánovou hmotu používáme na tvoření marcipánových tvarů nebo ke zdobení v plátech celých moučníků, apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marcipánová hmota

    Celkový počet komentářů: 27
    • hanca
      hanca

      Chtěla bych se zeptat , mě se na dortu marcipán rozpouští , neměl by někdo nějakou radu. Vždy se rozmočí. děkuji

      22.01.2016 21:06:07

      • Vendy
        Vendy

        Re: marcipán

        Řekla bych že jste možnæ měla krém ktery obsahoval vodu, jako je treba se šlehačkou a nebo tvarohem a to marcipánu nedělá dobře. :-( nejlepší je krém s máslem.

        26.04.2017 09:57:38

    • Ivana
      Ivana

      odpal.hmota varná

      Recept mě zaujal svou jednoduchostí,rozhodně vyzkouším a znovu se ozvu.
      Prosím o radu,jak rozehřát ztvrdlý marcipán v mikrovlnce/na kolik stupňů a jak dlouho
      "vlnit".Děkuji.

      29.09.2015 20:08:18


    • Petra
      Petra

      na potahovani dortu

      Dobry den mam dotaz tento marcipan se da pouzit taky na potahovani celeho dortu? nebo spadne nebo popraska. Nebona potahovani je lepsi fondan? dekuji za odpoved. Petra

      14.08.2014 14:50:03

      • Marie
        Marie

        Re: na potahovani dortu

        Dobrý den , samozřejmě se dá dotr potadovat jen musí mít tu správnou pružnost . Pokud by byl tvrdší stačí malunko rozehřát v mikrovlnce, ale opatrně. Dějuji

        24.08.2014 14:07:53

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Marcipánová hmota

      Moc dobré, musela jsem tam dát asi o čtyři lžíce víc vody ale nemůžu ho vynachválit. Přijde mi že chutná ještě líp nežli kupovaný.

      29.07.2014 20:20:31

    • Kveta
      Kveta

      Komentář k receptu Marcipánová hmota

      Teda běžte se vycpat stim vašim receptem na marcipan!!Humus!!Zkusili jsme ho a hnus!!Popraskal!!Vody 3 lžice??? Minimalne..pul sklenky velky!!!Recenze nulové...

      18.05.2014 13:35:08


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Marcipánová hmota

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.