Marcipán

15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 309572x
Připravte si doma vlastní marcipánovou hmotu, ať již jen na chuť, nebo na ozdobu zákusků a dortů.
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme.

Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě trochu bílku.

Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.

Pak z marcipánu podle potřeby a fantazie tvarujeme různé tvary.

autor receptu:

Marcipán

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 5887 běžně 11321 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
1112 hlasujících
  • Recept Marcipán - Zvládnou to i chlapi, tedy Ti šikovní. Tohle je výtvor jednoho takového.
  • Recept Marcipán - A takhle může vypadat růže z marcipánu. Opět ji vyráběl chlap :-)
  • Recept Marcipán - Kytice Kaly z marcipánu.
  • Recept Marcipán - Klubíčka z marcipánu.

Kuchařky obsahující recept Marcipán

Recept se nachází v 513 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1638 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marcipán

Celkový počet komentářů u receptu: 29
  • Rastamanky 28.03.2013 10:46:14

    Zdar a sílu, dělaly jsme marcipán přesně podle receptu a když jsme to smíchaly, hmota byla hrozně lepkavá a nezpracovatelná. Pomůže dát těsto do ledničky?

  • marcipánpo dolfinbera123 15.11.2015 09:47:59

    no něak se to jíst dalo ale už nikdy v životě to neudělám PSškoda ingrediencí no ale každý má jinou chut

  • Komentář k receptu Marcipán lumik 13.09.2014 12:37:18

    mandle nekrájet,ale i vícekrát jemně umlít

  • Ellen 09.04.2013 13:20:16

    a dalo by se do tej hmotu po zatuhnutí vmíchat potravinářské barvivo aby to nebyla jen pořád bílá

    • jo jo jo to je dobrý...já se teď vdávala a potravinářské barvivo jsem používala normálně..je to daleko pestřejší a chuť se nezmění

  • dobrej recept to je h.o 26.11.2010 16:44:26

    Myslím, že pro začáteční první pokus s marcipánem je tohle dobrý recept. Hlavně, že to je recept s mandlemi! Spousta lidí ani netuší, že do hmoty s názvem marcipán se dávají mandle. Často se marcipán zaměňuje s fondánem, s mléčnou hmotou, případně s různými matlanicemi, které sice fungují dobře při potahování zákusků, ale s marcipánem nemají společného vůbec nic...

  • Cukr a koření jindřich 29.07.2006 14:32:33

    česká představa o marcipánu je, že musí být ukrutně přeslazený. Vždyť tohle je jen cukr nastavený mandlemi, který vás okamžitě upozorní na všechny plomby v ústech. Voňavý pobaltský marcipán (hlavním městem marcipánu je Lübeck) je mnohem méně sladký (nevylučoval bych ani, že jde o med a nikoli cukr), ale zato je kořeněný. Koření je pečlivě utajovaným receptem každého výrobce. Můžeme jen spekulovat o množství a vzájmeném poměru skořice, vanilky, zázvoru, hřebíčku, badyánu, kardamomu, anýzu či muškátu. Pro první pokus bych doporučil jen 1 díl cukru na 3 díly mandlí (možná i to bude moc), trošku badyánu a kardamomu.

    • Re: Cukr a koření Jana Machalová 29.07.2006 16:43:00

      U nás doma se marcipán vždycky dělal pouze ze sušeného mléka, moučkového cukru a vody. Žádné mandle a koření. Taky byl děsně sladký a když ztvrdnul, tak jsme chroupali celá rodina. Určitě to nebylo ono, ale jako děti jsme jiný marcipán neznali a nám to stačilo. Zkusím někde sehnat recept na pravý originál marcipán.

Celkový počet komentářů: 29
Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Marcipán
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept