Marcipán

15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 310264x
Připravte si doma vlastní marcipánovou hmotu, ať již jen na chuť, nebo na ozdobu zákusků a dortů.
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Mandle spaříme, oloupeme a velmi jemně nakrájíme.

Smícháme je s cukrem a přidáme vidličkou napěněný bílek. Třeme, dokud nevznikne vláčná hmota. Je-li řídká, přidáme cukr, v opačném případě ještě trochu bílku.

Hotovou hmotu vyválíme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a uchováváme v chladu.

Pak z marcipánu podle potřeby a fantazie tvarujeme různé tvary.

autor receptu:

Marcipán

Počet přidaných receptů: 304

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
1112 hlasujících
  • Recept Marcipán - Zvládnou to i chlapi, tedy Ti šikovní. Tohle je výtvor jednoho takového.
  • Recept Marcipán - A takhle může vypadat růže z marcipánu. Opět ji vyráběl chlap :-)
  • Recept Marcipán - Kytice Kaly z marcipánu.
  • Recept Marcipán - Klubíčka z marcipánu.

Kuchařky obsahující recept Marcipán

Recept se nachází v 513 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1672 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4344 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Marcipán

Celkový počet komentářů: 10
  • Rastamanky 28.03.2013 10:46:14

    Zdar a sílu, dělaly jsme marcipán přesně podle receptu a když jsme to smíchaly, hmota byla hrozně lepkavá a nezpracovatelná. Pomůže dát těsto do ledničky?

  • marcipánpo 15.11.2015 09:47:59

    no něak se to jíst dalo ale už nikdy v životě to neudělám PSškoda ingrediencí no ale každý má jinou chut

  • lumik
    Komentář k receptu Marcipán lumik 13.09.2014 12:37:18

    mandle nekrájet,ale i vícekrát jemně umlít

  • Ellen 09.04.2013 13:20:16

    a dalo by se do tej hmotu po zatuhnutí vmíchat potravinářské barvivo aby to nebyla jen pořád bílá

    • jo jo jo to je dobrý...já se teď vdávala a potravinářské barvivo jsem používala normálně..je to daleko pestřejší a chuť se nezmění

  • dobrej recept to je Ka.mila 26.11.2010 16:44:26

    Myslím, že pro začáteční první pokus s marcipánem je tohle dobrý recept. Hlavně, že to je recept s mandlemi! Spousta lidí ani netuší, že do hmoty s názvem marcipán se dávají mandle. Často se marcipán zaměňuje s fondánem, s mléčnou hmotou, případně s různými matlanicemi, které sice fungují dobře při potahování zákusků, ale s marcipánem nemají společného vůbec nic...

  • Cukr a koření 29.07.2006 14:32:33

    česká představa o marcipánu je, že musí být ukrutně přeslazený. Vždyť tohle je jen cukr nastavený mandlemi, který vás okamžitě upozorní na všechny plomby v ústech. Voňavý pobaltský marcipán (hlavním městem marcipánu je Lübeck) je mnohem méně sladký (nevylučoval bych ani, že jde o med a nikoli cukr), ale zato je kořeněný. Koření je pečlivě utajovaným receptem každého výrobce. Můžeme jen spekulovat o množství a vzájmeném poměru skořice, vanilky, zázvoru, hřebíčku, badyánu, kardamomu, anýzu či muškátu. Pro první pokus bych doporučil jen 1 díl cukru na 3 díly mandlí (možná i to bude moc), trošku badyánu a kardamomu.

    • Re: Cukr a koření 29.07.2006 16:43:00

      U nás doma se marcipán vždycky dělal pouze ze sušeného mléka, moučkového cukru a vody. Žádné mandle a koření. Taky byl děsně sladký a když ztvrdnul, tak jsme chroupali celá rodina. Určitě to nebylo ono, ale jako děti jsme jiný marcipán neznali a nám to stačilo. Zkusím někde sehnat recept na pravý originál marcipán.

Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Marcipán
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept