reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cukr svaříme s vodou.

Když je cukr rozpuštěný, vsypeme opravdu jemně umleté mandle a mícháme. Z tepla odstavíme, když se hmota přestane lepit. Hmotu hněteme dřevěnou špachtlí a když je vlažná, tak rukou přidáme vodu a hněteme až do zchladnutí hmoty. Měla by být po propracování hladká.

Marcipán zabalíme do igelitu a skladujeme v mrazáku asi 3 minuty.

Pak už jen z marcipánu mé babičky tvoříme podle fantazie tvary.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Marcipán mé babičky

    Celkový počet komentářů: 2
    • nikol
      nikol

      marcipán je úžasný :)))

      13.02.2013 19:02:48

    • Petr
      Petr

      recept podle tohoto receptu je chuťově vynikající, když se z marcipánu například udělají kuličky a vyválí se v opravdu slabé vrstvičce kakaa, nedá se s tím porovnávat běžný supermarketový marcipán (arcipánové brambory, atp.)

      škoda je jen, že se marcipán trochu trhá, takže není možné jím potahovat dorty

      21.02.2012 20:43:36

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Marcipán mé babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.