reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

těstíčko

Postup přípravy

Cukr svaříme s vodou.

Když je cukr rozpuštěný, vsypeme opravdu jemně umleté mandle a mícháme. Z tepla odstavíme, když se hmota přestane lepit. Hmotu hněteme dřevěnou špachtlí a když je vlažná, tak rukou přidáme vodu a hněteme až do zchladnutí hmoty. Měla by být po propracování hladká.

Marcipán zabalíme do igelitu a skladujeme v mrazáku asi 3 minuty.

Pak už jen z marcipánu mé babičky tvoříme podle fantazie tvary.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Marcipán mé babičky

Celkový počet komentářů: 2
  • nikol
    nikol

    marcipán je úžasný :)))

    13.02.2013 19:02:48

  • Petr
    Petr

    recept podle tohoto receptu je chuťově vynikající, když se z marcipánu například udělají kuličky a vyválí se v opravdu slabé vrstvičce kakaa, nedá se s tím porovnávat běžný supermarketový marcipán (arcipánové brambory, atp.)

    škoda je jen, že se marcipán trochu trhá, takže není možné jím potahovat dorty

    21.02.2012 20:43:36

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Marcipán mé babičky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.