reklama
hledat uživatel
       

Mandlový perník

Tento moučník bude ozdobou každého svátečního stolu. Je to však kalorická bomba a připravit těsto je nutné den dopředu.


  • 3,0

    132×

    3 132
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Citron spaříme, osušíme a kůru z něj nastrouháme. Mandle oloupeme, spaříme a nasekáme nebo umeleme. Pistácie nasekáme.

Med, cukr a tuk zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Po vychladnutí vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, vejce, kakao a perníkové koření. Přidáme prášek do perníku, mouku, 2 polévkové lžíce vody a vše dobře promícháme. Na konec přidáme mandle, těsto lehce prohněteme a necháme alespoň 12 hodin uležet.

Druhý den těsto znovu prohněteme, rozprostřeme na vyložený plech pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 175°C přibližně 20 až 30 minut. Mandlový perník necháme vychladnout.

Moučkový cukr smícháme se 4 až 5 lžícemi vody, vymícháme do hladké polevy. Tou potřeme vychladlý mandlový perník a ozdobíme jej sekanými pistáciemi a koktejlovými třešněmi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mandlový perník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.