reklama
hledat uživatel
       

Mandlový bažant

Pečený bažant s mandlovou nádivkou. Dělala jsem tak i kuře a taky je skvělé.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěného bažanta osušíme, osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Část slaniny nakrájíme na prošpikování, část na plátky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Nadrobno pokrájené žemle namočíme do mléka. Smícháme si máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, sůl, posekanou zelenou petrželku, strouhanku a posekané mandle. Všechno dobře spolu vymícháme. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Bažanta naplníme nádivkou a otvor zašijeme.

Tenkými plátky slaniny bažanta obložíme a omotáme nití. V pekáči na rozpáleném tuku ho opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem i z kostky a dáme do trouby péct. Během pečení bažanta často poléváme vlastní šťávou. Po změknutí odmotáme nit, odstraníme slaninu a mandlového bažanta dopečeme dozlatova.

Porce mandlového bažanta podáváme s rýží a s kompotem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Mandlový bažant

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.