reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

nádivka

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Očištěného bažanta osušíme, osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Část slaniny nakrájíme na prošpikování, část na plátky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Nadrobno pokrájené žemle namočíme do mléka. Smícháme si máslo se žloutky. Přidáme vymačkané žemle, sůl, posekanou zelenou petrželku, strouhanku a posekané mandle. Všechno dobře spolu vymícháme. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Bažanta naplníme nádivkou a otvor zašijeme.

Tenkými plátky slaniny bažanta obložíme a omotáme nití. V pekáči na rozpáleném tuku ho opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem i z kostky a dáme do trouby péct. Během pečení bažanta často poléváme vlastní šťávou. Po změknutí odmotáme nit, odstraníme slaninu a mandlového bažanta dopečeme dozlatova.

Porce mandlového bažanta podáváme s rýží a s kompotem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Mandlový bažant