reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mandlovo - čokoládové hrudky

Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.


  • 3,1

    72×

    3,1 72
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Celé mandle rozdrtíme.

Do hrnce dáme rozdrcené mandle i lupínky mandlí, máslo, cukr, med, mléko a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny přísady nespojí v jednu hroudu.

Velkou mandlovo-čokoládovou hroudu vyjmeme z hrnce a necháme ve vlažném prostředí vychladnout. Pak z ní oddělujeme hromádky o velikosti desetikoruny, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut.

Upečené hrudky necháme je vychladnout na mřížce.

Rozpustíme polevu, namáčíme do ní spodní část hromádek a necháme zaschnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mandlovo - čokoládové hrudky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.