
Mandlovo - čokoládové hrudky
Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.
-
3,1
72×
-
45 min
-
0×
Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.
72×
45 min
0×
2 lžíce
40 g
150 g
150 g
75 g
3 lžíce
50 g
Celé mandle rozdrtíme.
Do hrnce dáme rozdrcené mandle i lupínky mandlí, máslo, cukr, med, mléko a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny přísady nespojí v jednu hroudu.
Velkou mandlovo-čokoládovou hroudu vyjmeme z hrnce a necháme ve vlažném prostředí vychladnout. Pak z ní oddělujeme hromádky o velikosti desetikoruny, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut.
Upečené hrudky necháme je vychladnout na mřížce.
Rozpustíme polevu, namáčíme do ní spodní část hromádek a necháme zaschnout.