reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mandlovo - čokoládové hrudky

Křehké, lahodné a vynikající vánoční pečivo.


  • 3,1

    72×

    3,1 72
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Celé mandle rozdrtíme.

Do hrnce dáme rozdrcené mandle i lupínky mandlí, máslo, cukr, med, mléko a mouku. Vše za stálého míchání zahříváme, dokud se všechny přísady nespojí v jednu hroudu.

Velkou mandlovo-čokoládovou hroudu vyjmeme z hrnce a necháme ve vlažném prostředí vychladnout. Pak z ní oddělujeme hromádky o velikosti desetikoruny, pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut.

Upečené hrudky necháme je vychladnout na mřížce.

Rozpustíme polevu, namáčíme do ní spodní část hromádek a necháme zaschnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mandlovo - čokoládové hrudky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.