reklama
hledat uživatel
       

Mandlová štola

Vánoce klepou na dveře a dobrá domácí štola, která provoní celý byt, navodí vánoční atmosféru už nyní.


  • 4,7

    50×

    4,7 50

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň



Postup přípravy

Náplň si připravíme večer před pečením. Přísady promícháme, uzavřeme do nádoby a dáme do ledničky. Druhý den náplň necháme okapat.

Rozdrobené droždí s cukrem rozpustíme v mléce. Přidáme 200 g hladké mouky a vypracujeme těsto. Kvásek necháme vykynout přikrytý na teplém místě, dokud povrch nezačne praskat.

Kvásek promícháme se zbylou moukou, vejci, rozpuštěným máslem, solí, kořením a nakonec vmícháme náplň. Těsto necháme asi 60 minut kynout.

Pak z těsta vytvarujeme štolu, kterou necháme 15 minut odpočívat ve vymazaném pekáčku nebo formě na štolu. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 60 minut, přičemž asi 10 minut před dopečením štolu pomažeme rozpuštěným máslem (polovinou množství).

Hotovou mandlovou štolu potřeme zbylým rozpuštěným máslem, lehce pocukrujeme (moučkovým cukrem, případně smíchaným moučkovým a vanilkovým cukrem) a necháme vychladit. Vychladlou mandlovou štolu znovu bohatě posypeme moučkovým cukrem.

Mandlovou štolu pečeme maximálně týden před Vánocemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Mandlová štola

    Celkový počet komentářů: 1

    • kamil
      kamil

      mandlova štola

      Tejden je málo,doporučuji měsíc předem...

      06.04.2015 16:43:35

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Mandlová štola

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.