reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mandlová srdíčka s vaječným krémem

Srdíčka z mandlového těsta slepovaná máslovým mandlovým krémem. Recept na jemné vánoční cukroví.


  • 2,3

    22×

    2,2 22
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s cukrem moučka a na jemno strouhanými mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a žloutky. Zpracujeme na nelepivé těsto, které uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a vykrajujeme srdíčka, která pečeme asi 12 minut na plechu v rozehřáté troubě při 180 °C. Cukroví necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme máslový krém. Změklé máslo vyšleháme s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a ochutíme mandlovým likérem. Můžeme ho nahradit i vaječným likérem.

Polovinu srdíček potřeme z vrchu čokoládovou polevou a zdobíme na jedné straně srdíčka mandlí nebo posypeme barevnými kuličkami podle fantazie. Druhou polovinu srdíček namažeme krémem a spojujeme je spolu. Čokoláda nesmí být na spodním díle srdíčka, protože by se díly nespojily s krémem, naopak by klouzaly z krému.

Mandlová srdíčka s vaječným krémem servírujeme s šálkem voňavé kávy ke svátečnímu posezení.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mandlová srdíčka s vaječným krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.