reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Mandarinkové řezy

Vynikající dezert. Můžete ho měnit podle toho, na jaký druh ovoce máte zrovna chuť. My máme nejraději mandarinkový.


  • 4,4

    14×

    4,3 14
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Postup přípravy

Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šleháme nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abychom získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí). Čím víc vejce ušleháme, tím kypřejší bude výsledné těsto, takže práci neuspěcháme.

Snížíme rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem. Pečeme na střední mřížce, dokud korpus na povrchu nezpevní a nezezlátne.

Zatím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smícháme s kysanou smetanou a do směsi přimícháme okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a necháme v chladu trochu ztuhnout.

Zatím připravíme ovocné želé. Šťávu z obou kompotů dolijeme vodou, abychom získali 750 ml tekutiny. Přidáme cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmícháme v ovocném základu a pak povaříme. Výsledkem by měl být krásně hladký krém. Až želé trochu vychladne, nalijeme ho na náplň a dáme do chladu ztuhnout.

Ztuhlé mandarinkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Mandarinkové řezy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.