reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčiny smažené karbanátky

Recept na klasické karbanátky tak, jak je děláme u nás doma.


  • 4,8

    26×

    4,8 26
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

1941 kJ / 463,8 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 690 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Na karbanátky použijeme kvalitní mleté maso (půl na půl hovězí a vepřové). K mletému masu přilijeme vlažnou vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme.

K masu na karbanátky přidáme osmaženou cibulku, prolisovaný česnek a veškeré koření. Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce. Směs osolíme a opepříme. Přidáme vejce, mouku a strouhanku, vše dobře propracujeme.

Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které zploštíme. Karbanátky obalíme ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova.

Maminčiny smažené karbanátky ihned podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou apod. Jsou dobré i zastudena s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčiny smažené karbanátky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.