reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory

Snadná úpravu vepřových plátků. Výborný hlavní chod s pečenými brambory a zeleninovou oblohou. Na tento recept většinou používám kotlety bez kosti nebo plátky krkovičky


  • 2,7

    21×

    2,7 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Plátky kotlety nebo krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí.

Nejprve si dáme péct brambory, pečeme je v rozehřáté troubě. Na olej rozehřátý v pánvi dáme vepřové plátky z té strany, kde je hořčice. Než se maso srazí, namažeme plátky i z druhé strany hořčicí a opět osmažíme. Smažíme jen krátce, aby se hořčice nepřichytila. Potom plátky vyndáme na nahřátý talíř.

Pokud je třeba, přidáme do pánve trochu oleje a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Potom vrátíme vepřové plátky zpět do pánve, podlijeme troškou vody. Podlijeme jen tak, aby vznikla šťáva, ne omáčka. Přidáme špetku bujonu a chvíli podusíme. Na talíře si připravíme zeleninovou oblohu podle chuti, položíme na talíře měkké plátky masa, přelijeme je jemně šťávou a přidáme opečené brambory.

Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory podáváme jako výborný hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčiny přírodní plátky s pečenými brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.