reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčiny buchtičky se šodó

Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém. Recept krok za krokem.


  • 4,3

    4,3 6

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Hladkou mouku prosejeme do mísy, uděláme v něm důlek, přidáme lžicku cukru, trošku teplého mléka a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Ke kvásku přilijeme zbylé vlahé mléko. Přilijeme olej, přidáme žloutky, cukr a sůl.
Těsto na buchtičky důkladně zpracujeme, až je krásně hladké.Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 - 1,5 hodiny kynout. Těsto nám ztrojnásobí svůj objem.

Pekáček vymažeme olejem. Z těsta uždibujeme kousky a tvoříme kuličky, které klademe do pekáče těsně vedle sebe. Každou vloženou buchtičku pomažeme ze všech stran rozpuštěným máslem, aby šly po upečení dobře oddělovat.

Buchtičky vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut.

Připravíme si šodó - vanilkový krém. V hrnci rozehřejeme mléko, část oddělíme do hrnku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink vlijeme do teplého mléka, přisypeme cukry a za stálého míchání necháme zhoustnout. Pokud krém nebudeme podávat dětem, přidáme pro chuť trochu rumu.

Upečené buchtičky rozdělíme na talíře, pokud jsou větší, jednoduše je překrojíme. Buchtičky přelijeme šodó a ihned podáváme jako sladký hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Maminčiny buchtičky se šodó

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.