reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčiny boloňské špagety

Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci se špagetami sklidí velký potlesk!


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle potřeby

příloha

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme. Mrkev oškrábeme, řapíkatý celer očistíme.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na jemné plátky nebo kostičky, můžeme jej i prolisovat. Mrkev s celerem také nakrájíme na menší kousky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a pár minut za častého míchání restujeme. Poté vsypeme česnek, necháme jen krátce rozvonět. Přidáme ostatní zeleninu a znovu pár minut restujeme, občas promícháme.

Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme otrhané čerstvé bylinky a mícháme, dokud se maso nezačne opékat. Voda se vypaří a maso začne zlátnout. V tuto chvíli zalijeme červeným vínem, po chvíli přidáme i nadrobno nakrájená rajčata s omáčkou.
Pokud by nám v boloňské omáčce vadily kousky rajčat, můžeme použít rajčatové pyré. Všechno dobře promícháme a na mírném ohni necháme 45 - 60 minut dusit.
Pokud by bylo potřeba, přiléváme vodu nebo masový vývar.

Špagety uvaříme (těsně před dokončením boloňské omáčky) v osolené vodě al dente.
Uvařené špagety scedíme a ihned servírujeme.

Když má boloňská omáčka tu správnou hustotu, máme hotovo. Už jen podle potřeby dochutíme solí a kořením.

Špagety rozdělíme do talířů, přelijeme je boloňskou omáčkou, dozdobíme zelenou bylinkou a můžeme podávat.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Maminčiny boloňské špagety