reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčiny boloňské špagety

Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci se špagetami sklidí velký potlesk!


  • 4,0

    4 8
  • 1 h 15 min

Ingredience

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 690 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 929 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Bábovka

4,7 1 667 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 744 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

27. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou

26. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 586 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 735 hodnocení

Děti v kuchyni: Nezapomínejte na jejich bezpečnost

25. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 280 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 619 hodnocení

Obědy od pondělí do pátku: Rychlé recepty hotové do 30 minut

24. 3. 2020

Postup přípravy

Cibule a česnek oloupeme. Mrkev oškrábeme, řapíkatý celer očistíme.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na jemné plátky nebo kostičky, můžeme jej i prolisovat. Mrkev s celerem také nakrájíme na menší kousky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a pár minut za častého míchání restujeme. Poté vsypeme česnek, necháme jen krátce rozvonět. Přidáme ostatní zeleninu a znovu pár minut restujeme, občas promícháme.

Přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme otrhané čerstvé bylinky a mícháme, dokud se maso nezačne opékat. Voda se vypaří a maso začne zlátnout. V tuto chvíli zalijeme červeným vínem, po chvíli přidáme i nadrobno nakrájená rajčata s omáčkou.
Pokud by nám v boloňské omáčce vadily kousky rajčat, můžeme použít rajčatové pyré. Všechno dobře promícháme a na mírném ohni necháme 45 - 60 minut dusit.
Pokud by bylo potřeba, přiléváme vodu nebo masový vývar.

Špagety uvaříme (těsně před dokončením boloňské omáčky) v osolené vodě al dente.
Uvařené špagety scedíme a ihned servírujeme.

Když má boloňská omáčka tu správnou hustotu, máme hotovo. Už jen podle potřeby dochutíme solí a kořením.

Špagety rozdělíme do talířů, přelijeme je boloňskou omáčkou, dozdobíme zelenou bylinkou a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčiny boloňské špagety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.