reklama
hledat uživatel
       

Maminčina pizza

Tuhle pizzu dělává moje maminka. Přestože vždy udělá velký plech, jen se po ní zapráší.


  • 3,6

    17×

    3,5 17
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Těsto na pizzu, k němuž přidáme pár lžic hladké mouky a trochu vody, si připravíme podle návodu na obalu, necháme chvilku odležet a vyválíme z něj placku podle tvaru plechu nebo pekáče, v němž budeme pizzu připravovat. Tu pak opatrně přeneseme na olejem vymazaný a moukou nebo strouhankou vysypaný plech s vyššími okraji.

Těsto, do něhož se olej nepřidával, malinko potřeme olejem, jinak rovnou posypeme kořením na pizzu (nebo vlastním kořením podle chuti) a potřeme směsí z konzervy "ďábelské tousty". Pak slijeme vodu z žampionů (celé žampiony pokrájíme na kousky) a vyskládáme je na pizzu. Pokapeme kečupem a lečem ze sklenice. Na to poklademe plátky gothajského nebo jiného salámu (může být i nahrubo nastrouhaný) a bohatě posypeme strouhaným sýrem. V misce si rozšleháme vejce, do nichž přilijeme trochu vody a trochu mléka nebo smetany, a rovnoměrně jimi polijeme celou pizzu. Navrch můžeme ještě malinko posypat kořením a dáme tak na 30 minut zapéci.

Po upečení krájíme maminčinu pizzu na kostky nebo trojúhelníky a můžeme podávat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maminčina pizza

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jalmila
      Jalmila

      tak tento recept neměl být vůbec zveřejněn - sama konzerva, fuj!!!

      08.08.2014 10:00:08

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Maminčina pizza

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.