reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčina kakaová roláda

Roláda není příliš sladká a ke kávě chutná božsky! Recept je přitom velmi snadný.


  • 3,0

    3 8
  • 35 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům prosejeme polovinu cukru a vyšleháme do žluté pěny.

K bílkům přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme na tuhý sníh.

Ke žloutkové směsi vmícháme kakao. A nakonec přidáme bílkový sníh, který opatrným nadzviháváním zapracujeme. Vznikne nám hladké a pěnové těsto.

Kakaové těsto na roládu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Upečený kakaový plát necháme zcela vychladnout.

Během pečení si připravíme náplň (krém). Dobře vychlazenou smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem.

Kakaový plát opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme šlehačkovým krémem. Plát těsta opatrně zamotáváme do rolády, dáváme pozor, aby nám nepopraskal.

Takto připravenou roládu uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě jako sladké pohoštění.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčina kakaová roláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.