reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčin medovník

Recept na domácí medovník se snadnou přípravou.


  • 4,1

    4,1 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

V hrnci svaříme 10 lžic mléka s krupicovým cukrem, medem, vejci a máslem. Směs vaříme za stálého míchání. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Směs necháme vychladnout.

Hladkou mouku prosejeme do mísy, k mouce přidáme vychladlou směs a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů, každý rozválíme na tenkou kulatou placku. Každou placku pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 8 minut. Okraje okrájíme ostrým nožem, vytvoříme stejně velké placky a zbytky těsta rozemeleme na strouhanku, kterou použijeme k dozdobení medovníku.

V 1/2 litru mléka uvaříme podle návodu na obalu vanilkový pudinkový prášek, přiklopíme a necháme vychladnout. Pudink nesladíme. Zatím utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Postupně přidáváme pudink a uvařenou a na pokojovou teplotu vychladlou kávu. Nakonec vmícháme rum podle chuti.

Hladkým krémem prokládáme vychladlé pláty těsta, končíme krémem, kterým potřeme i okraje medovníku a posypeme strouhankou z těsta.

Maminčin medovník uložíme do chladu a necháme alespoň jeden den odpočinout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maminčin medovník

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jitka
      Jitka

      Komentář k receptu Maminčin medovník

      Já mám trochu jednodušší recept od své tchýně a je moc dobrý. Promazávám placky krémem a rybízovou marmeládou. Recept je pro zajímavost tady: http://yorga.blog.cz/0611/babi ccin-medovy-dort

      17.10.2016 11:41:25


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Maminčin medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.