reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčin jablečný věnec

Recept na výborný moučník s příjemnou chutí jablek a kakaa.


  • 2,6

    15×

    2,6 15
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme na sníh. Smícháme žloutky, olej, cukr a vodu. Těsto mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mouku, ve které je rozmíchaný prášek do pečiva a lžíce rozpustného kakaa. Nakonec přimícháme sníh z bílků.

Těsto dobře promícháme (nejlépe šlehačem). Pokud je těsto tuhé, přidáme lžíci studené vody a důkladně rozmícháme. Střední jablko oloupeme, nastrouháme nahrubo a přimícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat i pár sekaných vlašských ořechů.

Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku - věnec.

Věnec pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě zhruba 35 minut. Zda je věnec upečený, poznáme zkouškou špejlí.

Maminčin jablečný věnec pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme ke svačině nebo snídani.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčin jablečný věnec

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.