reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

těsto

Postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a bílky ušleháme na sníh. Smícháme žloutky, olej, cukr a vodu. Těsto mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme mouku, ve které je rozmíchaný prášek do pečiva a lžíce rozpustného kakaa. Nakonec přimícháme sníh z bílků.

Těsto dobře promícháme (nejlépe šlehačem). Pokud je těsto tuhé, přidáme lžíci studené vody a důkladně rozmícháme. Střední jablko oloupeme, nastrouháme nahrubo a přimícháme do těsta. Podle chuti můžeme přidat i pár sekaných vlašských ořechů.

Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy na bábovku - věnec.

Věnec pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě zhruba 35 minut. Zda je věnec upečený, poznáme zkouškou špejlí.

Maminčin jablečný věnec pocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme ke svačině nebo snídani.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Maminčin jablečný věnec