reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Maminčin domácí medovník

Sladký moučník, kterému málokdo odolá. Recept na medovník tak, jak ho dělá moje maminka.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Na vál si prosejeme mouku a cukr, přidáme tekutý med, vejce, mléko, sodu a máslo. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na polovinu. Každou polovinu vyválíme na pečícím papíře a dáme na plech. Můžeme upéci i variantu o třech plátech těsta (na menší plech).

Na jednu placku naneseme ořechovou hmotu, kterou si připravíme tak, že dáme na pánev máslo, med a cukr. Přivedeme k varu, přisypeme ořechy a mícháme, dokud směs nezkaramelizuje. Hned rozetřeme na jednu placku. Pracujeme rychle, aby nám směs neztuhla.

Na krém si uvaříme kaši z mléka, mouky a solamylu. Necháme vychladit. Pak ušleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou kaši. Krém na medovník dobře promícháme.

Plát s ořechovou směsí pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Stejně upečeme i druhé těsto (bez ořechové směsi). Po vychladnutí pocákáme placku bez ořechů rumem, necháme vsáknout a potřeme vychladlým krémem. Přiklopíme plackou s ořechy.

Takto připravený domácí medovník přikryjeme fólií a dáme do lednice uležet nejméně do druhého dne.

Maminčin domácí medovník krájíme na kostky a podáváme k odpolední kávičce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčin domácí medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.