reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Maminčin domácí medovník

Sladký moučník, kterému málokdo odolá. Recept na medovník tak, jak ho dělá moje maminka.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Na vál si prosejeme mouku a cukr, přidáme tekutý med, vejce, mléko, sodu a máslo. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na polovinu. Každou polovinu vyválíme na pečícím papíře a dáme na plech. Můžeme upéci i variantu o třech plátech těsta (na menší plech).

Na jednu placku naneseme ořechovou hmotu, kterou si připravíme tak, že dáme na pánev máslo, med a cukr. Přivedeme k varu, přisypeme ořechy a mícháme, dokud směs nezkaramelizuje. Hned rozetřeme na jednu placku. Pracujeme rychle, aby nám směs neztuhla.

Na krém si uvaříme kaši z mléka, mouky a solamylu. Necháme vychladit. Pak ušleháme máslo s cukrem a přidáme vychlazenou kaši. Krém na medovník dobře promícháme.

Plát s ořechovou směsí pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Stejně upečeme i druhé těsto (bez ořechové směsi). Po vychladnutí pocákáme placku bez ořechů rumem, necháme vsáknout a potřeme vychladlým krémem. Přiklopíme plackou s ořechy.

Takto připravený domácí medovník přikryjeme fólií a dáme do lednice uležet nejméně do druhého dne.

Maminčin domácí medovník krájíme na kostky a podáváme k odpolední kávičce.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maminčin domácí medovník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.