Recept na domácí kečup, který je mnohem lepší a zdravější než ten kupovaný.
100 g | cukr |
1 lžíce | sůl |
2 ks | cibule |
2 ks | jablko |
2 kg | rajče |
3-4 ks | hřebíček |
100-120 ml | ocet 8% |
2-3 lístky | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
1 špetka | skořice mletá |
1 lžička | mletá sladká paprika |
10 kuliček | barevný pepř |
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablíčka zbavíme jádřince a i se slupkou je také nakrájíme na čtvrtky. Všechnu zeleninu dáme do velkého hrnce. K zelenině přisypeme cukr. Přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Zeleninu vaříme do zhoustnutí asi 1 hodinu. Občas promícháme. Uvařenou zeleninu na kečup odstavíme, vyndáme bobkové listy, hřebíček a kuličky nového koření. Zeleninu pečlivě rozmixujeme a kečup přes jemné sítko propasírujeme. Propasírování není nezbytně nutné, někomu semínka nevadí. Ještě horký domácí kečup přelijeme do sklenic, ihned zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut. Domácí kečup podáváme jako ten kupovaný. Z tohoto množství připravíme přes tři půllitrové sklenice domácího kečupu.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena