reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Maminčin domácí kečup

Maminčin domácí kečup

Recept na domácí kečup, který je mnohem lepší a zdravější než ten kupovaný.


  • 4,6

    27×

    4,5 27
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 816 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

26. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 753 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 850 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

26. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

26. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Plán pečení na víkend: Vrhněte se na domácí pečivo!

26. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 697 hodnocení

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

26. 9. 2020

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme. Rajčata dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, jablíčka zbavíme jádřince a i se slupkou je také nakrájíme na čtvrtky.

Všechnu zeleninu dáme do velkého hrnce. K zelenině přisypeme cukr. Přidáme veškeré koření, sůl a nakonec přilijeme ocet. Zeleninu vaříme do zhoustnutí asi 1 hodinu. Občas promícháme.

Uvařenou zeleninu na kečup odstavíme, vyndáme bobkové listy, hřebíček a kuličky nového koření. Zeleninu pečlivě rozmixujeme a kečup přes jemné sítko propasírujeme. Propasírování není nezbytně nutné, někomu semínka nevadí.

Ještě horký domácí kečup přelijeme do sklenic, ihned zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut.

Domácí kečup podáváme jako ten kupovaný. Z tohoto množství připravíme přes tři půllitrové sklenice domácího kečupu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Maminčin domácí kečup

    Celkový počet komentářů: 2

    • Duwen Blate
      Duwen Blate

      Komentář k receptu Maminčin domácí kečup

      ... skořice, hřebíček, mletá paprika... ne děkuji, tyhle věci do kečupu fakt nepatří

      16.09.2020 16:50:01

    • Dana Schlehoferová
      Dana Schlehoferová

      Maminčin domácí kečup

      Vyzkoušela jsem a mohu potvrdit, že je opravdu výborný, vřele doporučuji, nechci však urazit ostatní, kteří také kečup doma dělají, i když mají jiné ingredience. Je fakt super a budu pokračovat i v příštím roce.

      28.08.2018 11:38:45


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Maminčin domácí kečup

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.