Připravíme si 2 jablka (kyselá odrůda), jednu červenou papriku, jednu žlutou papriku, čínské zelí (půl střední hlávky), baby mrkvičky, menší celer, olivový olej, Mozzarellu Galbani Mini, light majonézu, bílý jogurt, citronovou nebo limetkovou šťávu.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, papriky omyjeme, vše nakrájíme na kostičky. Čínské zelí omyjeme, celer oloupeme a nakrájíme na drobné nudličky, vložíme do větší mísy, smícháme, přidáme baby mrkvičky a balení Mozarelly Galbani Mini.
Smícháme dvě lžíce majonézy se 100 ml bílého jogurtu, trochu citronové šťávy a lžící olivového oleje. Dresing vlijeme do mísy se salátem a maminasalat už jen promícháme.
Maminasalat podáváme jako předkrm nebo přílohu ke grilovanému masu. Můžeme posypat toastovými krutonky.