Mámina slaná kindervejce

1 hod | hlavní chod | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 508x
Recept na chutná vejce podobná těm pštrosím, ale připravené trochu jinak.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Mleté maso okořeníme pepřem, osolíme, přidáme lžičku hořčice a dobře promícháme.

Uvaříme si 5 vajec natvrdo. Vejce necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Žloutky utřeme s taveným sýrem, špetkou soli a pepře. Do jedné poloviny vejce dáme žloutky smíchané se sýrem a do středu vložíme 1 baby karotku. Můžeme použít baby karotku z konzervy nebo vařenou. Dále doplníme druhou polovinu vejce žloutkem smíchaným se sýrem a slepíme k sobě.

Slepená vejce obalíme připraveným mletým masem a celé pak obalíme v klasickém trojobalu. V rozpáleném oleji slaná kindervejce osmažíme. Já kindervejce připravuji ve fritovacím hrnci, ale určitě se dají vejce smažit i na pánvi, případně péct v troubě.

Mámina slaná kindervejce podáváme s vařenými brambory nebo hranolky.

Doublemama autor receptu:

Mámina slaná kindervejce

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Mámina slaná kindervejce

Přidat příspěvek k receptu Mámina slaná kindervejce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept