Skvělý recept na divokého králíka.
sůl | |
225 ml | voda |
pepř | |
4 lžíce | hladká mouka |
5 lžic | olivový olej |
2 ks | mrkev na kostičky |
225 ml | bílé suché víno |
2 ks | velká hlíza fenyklu na plátky |
1 stroužek | česnek prolisovaný |
1 lžíce | fenyklová semínka |
2 ks | porcovaný divoký králík |
1 ks | bouquet garni |
bílé pečivo | |
petrželka nadrobno | |
snítky rozmarýny |
Ve velkém kastrolu rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme fenykl a mrkev a opékáme je za občasného zamíchání 5 minut. Vmícháme česnek a semena fenyklu a opékáme je ještě 2 minuty. Fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.
Do mikrotenového sáčku dáme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Přidáme 2 kousky králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku oklepeme, maso odložíme. Stejným způsobem obalíme všechny kousky masa. Podle potřeby samozřejmě přidáme mouku.
Do kastrolu dáme zbývající olej a kousky masa na něm postupně opékáme ze všech stran 5 minut dozlatova. Maso odložíme. do kastrolu nalijeme víno a přivedeme je k varu. Seškrabeme připečené kousky ze dna. Do kastolu pak vrátíme maso, přidáme fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podle chuti ještě osolíme a opepříme.
Tekutinu přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/4 hodiny, dokud maso nezměkne.
Nakonec odstraníme bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme přímo z kastrolu. Křupavým bílým pečivem vysáváme šťávu.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena