reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy


Ve velkém kastrolu rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme fenykl a mrkev a opékáme je za občasného zamíchání 5 minut. Vmícháme česnek a semena fenyklu a opékáme je ještě 2 minuty. Fenykl a mrkev vyjmeme a odložíme.


Do mikrotenového sáčku dáme 4 lžíce mouky, sůl a pepř. Přidáme 2 kousky králíka a protřepeme. Nadbytečnou mouku oklepeme, maso odložíme. Stejným způsobem obalíme všechny kousky masa. Podle potřeby samozřejmě přidáme mouku.


Do kastrolu dáme zbývající olej a kousky masa na něm postupně opékáme ze všech stran 5 minut dozlatova. Maso odložíme. do kastrolu nalijeme víno a přivedeme je k varu. Seškrabeme připečené kousky ze dna. Do kastolu pak vrátíme maso, přidáme fenykl a mrkev, přilijeme vodu, vložíme bouquet garni (bylinky), podle chuti ještě osolíme a opepříme.


Tekutinu přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/4 hodiny, dokud maso nezměkne.


Nakonec odstraníme bouquet garni, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme přímo z kastrolu. Křupavým bílým pečivem vysáváme šťávu.


Zdroj: Slovart.cz

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Maltský králík s fenyklem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.