
Maliny pod sklem
Osvěžující malinová dobrota.
-
3,2
171×
-
1 hod
-
3×
Osvěžující malinová dobrota.
171×
1 hod
3×
200 g
125 ml
125 ml
1 balíček
50 g
200 g
2 ks
2-3 lžic
100 g
100 g
1 balíček
1/2 balíčku
Dortovou formu dobře vymažeme. Troubu předehřejeme na 170 - 175 °C.
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a nakonec po troškách vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Těsto rovnoměrně rozetřeme do připravené dortové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě. Když okraje korpusu odstávají od formy kontrolujeme propečení, buď lehkým tlakem na povrch těsta nebo vpíchnutím špejle. Pokud na ní nezůstanou žádné zbytky těsta je korpus správně upečen.
Tvaroh, máslo a cukr vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Poklademe malinami a přelijeme nejprve několika lžícemi prochladlého želé, které připravíme podle návodu. Po zatuhnutí (nejlépe v chladničce) dolijeme zbývající želé na dort a opět dáme do chladna zatuhnout.
Dobrý den,
peču tento recept a korpus se mi zatím povedl ,ale chci se zeptat tato fotografie je od tohoto receptu?Jen ,že se mi zdá ,že na fotografii je korpus prokládaný a v receptu o tom nic není.
Tak to nejde ani vyšlehat je to husté jak blázen vypadá to pěkně ale pravda je jiná určitě jiný obrázek byl použit ,NEDOPORUČUJI !!!
Nevím co ti nešlo vyšlehat, u nás dobrý. Řezy se povedly na výbornou, všem moc chutnají.