reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Smetanu si předem vychladíme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií tak, aby po okrajích přesahovala aspoň o 10 - 15 cm. Maliny očistíme a na talíři rozmačkáme vidličkou. Smetanu vyšleháme dotuha.

V kovové misce, kterou dáme na hrnec s mírně vařící vodou, vyšleháme vejce a cukr. Šleháme, až vznikne světlý hustý krém. Pak misku vyjmeme z vodní lázně a krém dále šleháme metličkou až do úplného vychladnutí. Vejce s cukrem si můžeme předšlehat do husté pěny v misce kuchyňského robota a až potom pěnu došlehat metličkou ve vodní lázni. Tento postup ušetří čas i energii.

Maliny a šlehačku rychle zapracujeme do vaječného krému. Formu naplníme připraveným malinovým krémem, povrch uhladíme a semifreddo necháme minimálně 4 hodiny v mrazáku. Asi 15 minut před podáváním vyjmeme malinové semifreddo z mrazáku.

Malinové semifreddo vyklopíme na podnos, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky. Mírně roztopené semifredo ozdobíme čerstvými malinami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Malinové semifreddo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.