Smetanu si předem vychladíme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií tak, aby po okrajích přesahovala aspoň o 10 - 15 cm. Maliny očistíme a na talíři rozmačkáme vidličkou. Smetanu vyšleháme dotuha.
V kovové misce, kterou dáme na hrnec s mírně vařící vodou, vyšleháme vejce a cukr. Šleháme, až vznikne světlý hustý krém. Pak misku vyjmeme z vodní lázně a krém dále šleháme metličkou až do úplného vychladnutí. Vejce s cukrem si můžeme předšlehat do husté pěny v misce kuchyňského robota a až potom pěnu došlehat metličkou ve vodní lázni. Tento postup ušetří čas i energii.
Maliny a šlehačku rychle zapracujeme do vaječného krému. Formu naplníme připraveným malinovým krémem, povrch uhladíme a semifreddo necháme minimálně 4 hodiny v mrazáku. Asi 15 minut před podáváním vyjmeme malinové semifreddo z mrazáku.
Malinové semifreddo vyklopíme na podnos, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky. Mírně roztopené semifredo ozdobíme čerstvými malinami.